onsdag, juli 12, 2006

Mat, mat, mat!!!!!

Franskmenn spiser masse.

Vanligvis starter dagen vaar med litt frokost, som noedvendigvis ikke er like solid som det en er vant til fra Norge. Baguette, crouissants (?) eller loff. Det blir satt fram ett-to paalegg, vi har spist mye syltetoey. Foerste dagen i St Malo fant vertsmoren vaar ut at vi likte kakao, saa det faar vi hver morgen.

Lunchen (eller pikniken, hvis vi tar den med oss paa skolen), er et kapittel for seg!
Spiser vi den "hjemme", er den gjerne treretters inklusiv dessert (ofte sjokolademoussé, til vaar store begeistring...). Gallettes med f.eks. ost og skinke, osv...
Er det piknik, faar vi en dobbel sandwitch med ett-eller-annet-godt-paa, en salat med diverse innhold (faller stort sett i smak hvis den ikke inneholder reker, tunfisk, eller krabbe...), en frukt, en flaske vann og noe dessertliknende greier - sjokolademoussé, sjokoladekjeks osv.

Middag er treretters. Her gjelder det aa ikke gape for hoeyt over forretten! Her om dagen fikk vi DEN gode paien med ost, skinke og muligens ogsaa egg, men saa var det bare forretten... Jeg var allerede mett da hun kom med salat og tortilla med kylling etc. Men man maa jo vaere hoeflig! Saa da spiser man... Og saa kommer desserten. Sjokolademoussé. Som regel....

Hehe :)